Tā kā mūsmājās garšo šokolāde, tad šoreiz tapa šokolādes mājās gatavots saldējums tikai no 2 sastāvdaļām! Bērni var piedalīties visā gatavošanas procesā, sākot ar receptes pierakstīšanu savā recepšu grāmatā, došanos uz veikalu, sastāvdaļu sagatavošanu un rūpīgu saldējuma uzpasēšanu saldētavā. Piedzīvojums virtuvē, ko noteikti atkārtot siltās vasaras dienās!
Sastāvdaļas:
120 g tumšā šokolāde
ap 400 ml saldais krējums 35%
Nav obligāti, bet var nopirkt šokolādes skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Sadala šokolādes gabaliņus un ber bļodā. Karstā ūdens peldē sāk kausēt šokolādi un lēnām pievieno 100 ml saldā krējuma. Kad šokolāde izkususi, noņem no uguns un iemaisa iekšā pakāpeniski vēl 100 ml un pēc brīža vēl 200 ml saldā krējuma. Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa, kas būs pašķidra. Bļodai pārliek pāri pārtikas plēvi un uz kādu brīdi (es liku aptuveni 15-20 min) ieliek ledusskapī atdzesēties. Pēc tam ņem mikseri un saputo masu līdz tā kļūst krēmīga, līdzīga kā viegls putukrējums. Tad masu liek zemākā veidnē un liek saldētavā vismaz uz 2 stundām. Dekorē ar šokolādes skaidiņām, ogām vai ko citu. Lai izdodas garšīgs piedzīvojums maziem un lieliem pavāriem!