Šo zupu vēlējos pagatavot jau sen un prieks, ka beidzot tas izdevās! Sātīga, sildoša un garda! Kā arī tiek pierakstīta zupu sadaļā Recepšu kolekcionāra grāmatā.
Sastāvdaļas:
1 kg sīpolu (balto)
60 g sviesta
1 l liellopa buljona (var liet nedaudz vairāk, ja zupu vēlas šķidrāku)
1 ĒK cukura
1 ĒK miltu
1 glāze sausā baltvīna
sāls, pipari pēc garšas
Bagete (vai cita baltmaize)
3 ķiploka daiviņas
200 g Čedara siers (var izmantot arī citu)
Olīveļļa
Timiāns vai svaigs pētersīlis dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos. Dziļā pannā vai katlā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus. Pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātām 2 ķiploku daiviņām un cukuru. Cep uz lēnas uguns ar vāku ap 30 minūtēm. Ik pa brīdim apmaisa, lai nepiedeg.
2. Tikmēr uzkarsē buljonu.
3. Pannā pie sīpoliem pielej baltvīnu un sautē vēl pāris minūtes. Tad pārkaisa ar 1 ĒK miltu un sautē vēl 2-3 minūtes.
4. Sīpolu masu pievieno buljonam, turpina sautēt 20-30 minūtes.
5. Zupu lej karstumizturīgās bļodiņās, pa virsu kārto apgrauzdētas bagetes šķēles un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
6. Bļodiņas liek 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep grila režīmā, līdz siers ir izkusis.
7. Pasniedz ar timiānu vai svaigu pētersīli.
BAGETE: sagriež šķēlītēs, apsmērē nedaudz ar olīveļļu un ierīvē ķiploku, liek nedaudz apgrauzdēties uz pannas.
Lai silti un garšīgi!